Jan Bøhler (Ap) og foretaks-tillitsvalgt Aasmund Bredeli skålte i vann for nytt Aker-sykehus.
Publisert i %1$s Nyheter

Sykehusdirektør vil la Aker sykehus gjenoppstå

Det blir sykehusdrift igjen i bygningene etter Aker sykehus. OUS-styret kommer til å be Helse Sør-Øst sette i gang arbeidet med å bygge sykehus på tomta, lover OUS-direktør Bjørn Erikstein.

 date_range Publisert 25.4.2016

Av: Per Helge Seglsten (tekst og foto).

Aker-forkjemperne Jan Bøhler og Aasmund Bredeli mente det var verdt å skåle for.

– Når Oslo kommune går i gang med forprosjektet for storbylegevakt på Aker i desember, er det naturlig at vi setter i gang forprosjekt for lokalsykehus på Aker parallelt med det, sier OUS-direktør Erikstein etter kveldens debattmøte der han kunngjorde at OUS-styret kommer til å råde Helse Sør-Øst til å gå inn for å bygge sykehus på Aker-tomta før man går i gang med den planlagte storutbyggingen av Campus Oslo.

Ap-politiker Jan Bøhler og foretakstillitsvalgt Aasmund Bredeli, som begge har argumentert lenge for å få reetablert et lokalsykehus på Aker, var svært fornøyd over nyheten som ble sluppet på slutten av den to timer lange debatten Oslo legeforening arrangerte på Litteraturhuset i Oslo i går kveld.

– Dette er det bare å løfte glassene for, strålte Bredeli. Og Bøhler proklamerte at han var kjempeglad over å kunne være til stede på en debatt som førte til reell utvikling i saken som ble debattert.

Det blir neppe full utbygging av sykehuset på Aker med en gang. Hvor omfattende det første byggetrinnet blir, ville ikke Erikstein antyde.

Aasmund Bredeli tror at man trinnvis kan ta i bruk deler av den eksisterende bygningsmassen etter gamle Aker sykehus, og at det nye lokalsykehuset kan stå ferdig om 6-7 år.

– OUS har mange prosjekter som skal settes i gang samtidig – blant annet Regional Sikkerhetsavdeling og Radiumhospitalet. Så utbyggingen på Aker må skje i etapper, men slik at de første delene kan åpnes samtidig med ny legevakt, tror Bredeli.

Storbylegevakten på Aker er planlagt åpnet senest i 2022.

Del gjerne!

Legg inn en kommentar