Publisert i %1$s Tema

VG: – Ganske høy terskel for publisering

– Det er nok ikke den redaktørstyrte pressen jeg hadde vært mest redd for hvis jeg var en fagperson som hadde havnet i en konflikt. En bloggpost eller en statusoppdatering på sosiale medier følger ikke de samme spillereglene for personidentifisering og kan deles av flere tusen personer på kort tid, sier Tora Bakke Håndlykken. 

Skribent person LENE JOHANSEN   date_range Publisert 25.3.2014

Hun er seksjonsleder for nyheter i VG og tar regelmessig beslutninger om hvilke saker som havner i avisen, og hvilke som aldri ser dagens lys. Det er sjelden aviser identifiserer personer med navn når de skriver om tilsynssaker og konflikter mellom helsepersonale og pasienter. De nøyer seg som regel med å identifisere institusjonen.

Det er svært vanlig at pasienter ringer VG for å prosedere sin sak, men få av de havner i avisen. Journalistene må deretter dokumentere påstandene og det første skrittet er alltid at pasienten må gi avisen innsyn i sakene sine. Når journalisten har fått den nødvendige dokumentasjonen så vurderer de om saken skal dekkes og hvordan.
– Terskelen for at saken går helt til publikasjon er ganske høy. Det er ofte en ekstern tredjepart som har gjort en vurdering før vi skriver om det, som for eksempel Helsetilsynet eller helseinstitusjonen selv, sier hun.

Del gjerne!

Legg inn en kommentar