Publisert i %1$s Nyheter

Internasjonale redaktørtopper ville redde Tidsskriftets redaktør

Redaktørene i noen av verdens fremste medisinske tidsskrift forsøkte å hindre at Tidsskriftets redaktør Charlotte Haug gikk av. Det er British Medical Journal (BMJ) som i en nettsak skriver om redningsaksjonen som seks av verdens ledende medisinske redaktører satte i gang til støtte for redaktør i Tidsskrift for Den norske legeforening, Charlotte Haug.

 date_range Publisert 10.2.2015

Fiona Goodlee i BMJ er en av de medisinske redaktørene som kommer med krass kritikk av Charlotte Haugs avgang.
Fiona Goodlee i BMJ er en av de medisinske redaktørene som kommer med krass kritikk av Charlotte Haugs avgang.

Både redaktør Virginia Barbour i PLoS Medicine, Fiona Godlee i BMJ, Christine Laine i Annals of Internal Medicine, Howard Bauchner i JAMA, Jeffrey Drazen i the New England Journal of Medicine og Lancets Richard Horton skrev alle brev til Legeforeningen og forsøkte å hindre at foreningen kvittet seg med Haug.

Redaktøren i BMJ, Fiona Godlee framhever at Haug har vært en internasjonalt respektert person innen akademisk medisinsk publishing. Godlee roser Haug for å ha utviklet en nettside i verdensklasse og for imponerende tilstedeværelse i sosiale medier. Hun advarer mot at Haugs avgang kan svekke ryktet både til Legeforeningen og Tidsskriftet. Også Jeffrey Drazen, redaktøren av New England Journal of Medicine mener avgangen kan kaste mørke skygger både over Legeforeningen og Tidsskriftet.

Haug har selv skrevet på Tidsskriftets nettsider at det var en konflikt med Legeforeningen  om en omorganisering «herunder ledelse, drift og administrasjon av Tidsskriftet», som er årsaken til hennes avgang.

Charlotte Haug er også nestleder i organisasjonen for komiteen for publikasjonsetikk, COPE. Hun hadde sin siste arbeidsdag i Legenes Hus 10. februar.

Legeforeningen har ikke kommet med noen offisiell kommentar til Haugs avgang.

Are Brean er konstituert som sjefredaktør i Tidsskriftet.

Del gjerne!

Legg inn en kommentar