Publisert i %1$s Nyheter

Raser mot Red Bull-samarbeid

EDIT: Saken ble publisert 1. april Helseminister Bent Høies samarbeidsplaner med sportsdrikk-produsenten Red Bull i anledning en kommende «sprek-på-jobben»-kampanje får opposisjonen til å se rødt.

Skribent person Redaksjonen   date_range Publisert 1.4.2019, oppdatert 25.4.2019

Avtalen med Red Bull GmbH vil innkassere staten 50 millioner kroner, et beløp som i sin helhet skal gå til barne- og ungdomsidrett. Men opposisjonen raser.

– Dette er noe av det mest hårreisende jeg noen gang har hørt om, sier Aps helsepolitiske talsperson Kjerkhol. – Det må ha rablet fullstendig for helseministeren, sier Senterpartiets Kjersti Toppe.

– Typisk opposisjonen å fordømme et hvert privat-offentlig samarbeid. Dessverre et nytt eksempel på at dogmatiske hensyn blir satt foran folkehelsen, parerer Høie.

Trappeløp

Høie har bedt Helsedirektoratet utrede ulike «sprek på jobben»-alternativer. Etter en lengre prosess vant «trappeløp». – Å løpe opp og ned trapper er beinhard intervalltrening, noe vi vet at er den mest effektive treningsformen for å komme raskt i form, sier Høie.

For å motivere ansatte til deltakelse vil Red Bull stille med el-sykler og en el-bil som vil bli trukket ut blant deltakerne. Red Bull har også fått lov til å dele ut en sportsdrikk til hver deltaker. – Det er selvagt sukkerfrie varianter det er snakk om. Dette skal skje i lunsjen, og en liten boks svarer kun til en kopp kaffe. Så jeg skjønner virkelig ikke hva Arbeiderpartiet og Senterpartiet maser om, sier helseministeren.

Millionavtale

Eksponeringen av Red Bull overfor norske arbeidstakere er ikke gratis. Konsernet må ut med vel 50 millioner kroner.

– Beløpet vil i sin helhet gå til bredde-idrett for barn og ungdom, lover Høie.

Red Bull produseres i Østerrike. Petter Nome, som representerer de norske produsentene av øl, brus og sportsdrikker, er i likhet med opposisjonen lite begeistret for Høies planer.

– Flere av våre medlemmer leverer vann, som er mye sunnere ved korte treningsøkter, i tillegg til tilsvarende sportsdrikker. Hadde Høie lagt dette ut på anbud, så er jeg sikker på at han hadde fått bedre avtaler, i tillegg til at tiltaket hadde styrket norske arbeidsplasser, sier Nome.

Del gjerne!

Legg inn en kommentar