Publisert i %1$s Nyheter

Overlege Knut Melhuus er Oslo-Legen 2015

Prisen ble delt ut under årsmøtet i Oslo legeforening onsdag kveld.

Skribent person Redaksjonen   date_range Publisert 27.8.2015

Knut Melhus har i mer enn 30 år vært Oslobefolkningens lege på skadelegevakten når det gjelder akutte skader. Nå får han utmerkelsen ”Oslo-Legen 2015” av et enstemmig styre i Oslo legeforening.

Ved siden av rollen som leder og overlege på skadeseksjonen ved Oslo Legevakt, har Knut Melhuus gjennom hele sin yrkeskarriere arbeidet utrettelig for å skape en best mulig skadelegevakt for Oslos innbyggere og besøkende.

Bygget avdeling

Knut Melhuus begynte å jobbe på legevakten i 1984. Siden han startet sin lederkarriere og ble overlege i 1996, har han vært med på flere omstillingsprosesser. Han har bygget avdelingen stein på stein. Først innførte han supervisorordningen i 1998 hvor erfarne leger ble konstituert og var fagstøtte for sine kolleger. Senere, i 2001 var han med å bygge opp egen operasjonsstue ”Stue 77” hvor supervisorene roterte inn og ble lært opp i de vanligste brudd- og bløtdelsskader i håndregionen. Etter hvert fikk de
C-bue og CT maskin for å bedre diagnostikk og behandling.

Skadelegevaktslegene og spesialistene samarbeider om vurdering av pasientene, og om avlastning av sykehusets akuttmottak og ventelister. Samtidig gir de faglig påfyll til legene i avdelingen.

Per i dag er avdelingen Norges og en av Europas største skadelegevakter med 100 ansatte. De gjennomfører godt over 100 000 konsultasjoner per år, 60 000 av disse er førstegangskonsultasjon for akutte skader. Det utføres ca 1300 kirurgiske inngrep, samt undervisning av lege- og sykepleierstudenter

Bidratt til folkeopplysning

Knut Melhuus har også gjennom årene hatt utallige medieoppslag hvor han har bidratt med aktuell skademedisinsk informasjon til Oslos befolkning, alt fra julebordsfyll, vold, sykkelskader, hundebitt, glatte fortau osv.

Han har publisert flere vitenskapelige arbeider som hoved- og medforfatter, og er positiv og støttende til forskning i avdelingen. De siste årene har han samarbeidet med Helsedirektoratet om tre rapporter om Oslo-skader: vold i 2012, sykkelskader i 2014 og skole- og barnehageskader i 2015.

Prisen er et kunstverk av Nina Due og et reisestipend på kr 10 000.

Del gjerne!

Legg inn en kommentar