Publisert i %1$s NyheterTema

Revmatikere får nytt bassengtilbud

Oslo kommune opplyser at de har funnet et varmtvannsbasseng til erstatning for bassenget som Diakonhjemmet sykehus har vedtatt å stenge fra 10. april. Dermed kan mange revmatikere være sikret bassengbehandling ut 2017. 

Skribent person Per Helge Seglstein   Fotograf photo_camera Adrian Pingstone/Wikimedia Commons date_range Publisert 28.2.2017, oppdatert 14.3.2017

Foto: Lovisenberg

Tirsdag ettermiddag bekreftet kommunaldirektør Endre Sandvik i Oslo kommunes byrådsavdeling for eldre, helse og sosiale tjenester at han har underskrevet Oslo kommunes del av en avtale med Diakonissehuset Lovisenberg om leie av varmtvannsbassenget ved Cathinka Guldberg-senteret på St. Hanshaugen.

Avtalen betyr at revmatikerne i Oslo vil bli tilbudt bassengtrening også etter at Diakonhjemmet sykehus stenger sitt varmtvannsbasseng 10. april. I dag får 800 revmatikere hver uke behandling og rehabilitering i bassenget som sykehuset vedtok å stenge i fjor høst. Brukerne stod dermed i fare for å miste det de mener er en behandling mange av dem er avhengig av for å kunne leve normale liv.

Diakonhjemmet sykehus har oppgitt nye oppgaver, plassmangel og en vannlekkasje som begrunnelse for at de vedtok å stenge varmtvannsbassenget.

Blir signert mandag

Administrerende direktør Vidar Haukeland ved Diakonissehuset Lovisenberg er på reise denne uken, og avtalen blir ikke endelig signert før mandag 06. mars. Endre Sandvik vil derfor ikke gi Journalen detaljene i avtaleteksten.

Kommunen har også inngått en avtale med Diakonhjemmet sykehus om gjennomføringen av bassengaktiviteten. Avtalen innebærer at Oslo kommune stiller bassenget til rådighet for Diakonhjemmet sykehus, mens Diakonhjemmet står for den praktiske gjennomføringen av det som skjer i bassenget, slik de gjør i dag.

I følge Sandvik vil vannet i bassenget holde de 34 varmegradene brukerne mener må til for at bassengaktiviteten skal ha terapeutisk effekt, men han vet ikke om alle dagens brukere ved Diakonhjemmet nå vil bli tilbudt å bruke bassenget ved Cathinka Guldberg-senteret.

– Det praktiske rundt dette, er det Diakonhjemmet som skal administrere, sier han.

Gjelder ut året

I følge Sandvik vil avtalen med Diakonhjemmet i første omgang gjelde ut året, og man vil bruke 2017 for å se hvordan man kan finne en permanent løsning.

Bassenget ved Cathinka Guldberg-senteret leies i dag ut til Oslo Idrettslag Svømming og Norges Livredningsselskap, som driver svømmetrening for innvandrerkvinner, funksjonshemmede og barn i bassenget, i tillegg til babysvømming.

Sandvik sier til Journalen at det er satt av egne timer til brukerne fra Diakonhjemmet, men han vet ikke hvordan disse timene vil påvirke aktiviteten til dagens leietakere.

Del gjerne!

Legg inn en kommentar