Publisert i %1$s Redaktøren

Om bord i Adolf Hitlers ubåt

Er du blant de mange som tror at Adolf Hitler begikk selvmord? Da tar du feil, i hvert fall ifølge Hans Kristian Gaarder, som nylig slapp til i rollen som uavhengig forsker og vaksine­skeptiker i NRK P1s Her og Nå.

 date_range Publisert 22.1.2015

Per Helge MåseideGaarder mener det finnes bevis på at Hitler flyktet til Sør-Amerika i en ubåt, at det slippes ut hemmelige partikler fra amerikanske fly, såkalte «chemtrails», og at NATO og CIA styrer verdens narkohandel. Velkjente konspira­sjonsteorier, med andre ord.

Bakgrunnen for saken var et utspill fra investor Øystein Stray Spetalen som hevder at sykdom hos datteren skyldes HPV-vaksinen. På bakgrunn av aktivitet i sosiale medier ble dette en vaksinedebatt i NRK P1 med Gaarder på den ene siden, og lege og forsker Sveinung Wergeland Sørbye på den andre siden.

Innslaget kan best karakteriseres ved å sitere salige Henrik Ibsen: «Hvor utgangspunktet er galest, blir titt resultatet originalest».

NRK har beklaget måten Gaarder ble presentert på, selv om det største problemet nok er at det ikke var noen god grunn til å lage et innslag basert på den bekymrede kjendisfarens høyttenkning.

En sterkere satsing på forskningsjournali­stikk er antakelig den beste vaksinen mot til­svarende vaksinesprøyt.

 

Del gjerne!

Legg inn en kommentar