Publisert i %1$s Nyheter

Ny president i Legeforeningen?

Leder av Norsk forening for allmenn­medisin (NFA), Marit Hermansen, vil bli ny legepresident. Hun har Allmennlegeforeningen (Af) i ryggen.

Skribent person Per Helge   date_range Publisert 10.3.2015


PER HELGE MÅSEIDE

Marit Hermansen
Marit Hermansen

– Jeg kommer fra en utradisjonell posisjon. Tradisjonelt har presidentene kommet fra de store yrkesforeningene, mens jeg kommer fra den fagmedisinske aksen. Akkurat nå tror jeg det er en god posisjon, sier hun til Dagens Medisin.

– Regner du med å ha alle allmennlegene i ryggen, eller frykter du motkandidater fra allmennlegenes yrkesforening, Allmennlegeforeningen (Af)?
– Jeg frykter ikke motkandidater. Men det er fordi jeg har dyp respekt for den demokratiske prosessen som et slikt valg er. Jeg har bred støtte i allmennlegemiljøet. Alle de allmennmedisinske landsstyredelegatene er kontaktet og mitt kandidatur er behand­let i styret til både NFA og AF. Dette har jeg brukt god tid på før jeg meldte mitt kandidatur. Samtidig vet jeg at det vil være delte meninger om enhver som stiller til valg i foreningen. De motkandidatene som kommer, vil gi god debatt opp mot Landsstyremøtet, sier hun til Journalen.

– Betyr dette at Allmennlegeforeningen stiller seg bak deg?
– Ja.

Hermansen sier hun spesielt vil kjempe for å styrke det offentlige helsevesenet:
– Nå synes jeg at vi ser signaler på at pasienter fortviler og mister troen på en helsetjeneste som ikke er forutsigbar. De opplever at tanken om at alle skal ha lik rett til helsetjeneste er truet. Da må vi gå inn og se på hva som ikke fungerer og ikke pøse på med nye reformer uten å lytte til de som faktisk utøver faget, sier hun til Dagens Medisin.

Marit Hermansen har de siste fire årene vært leder av Norsk forening for allmennmedisin (NFA) og hun har sittet i Sentralstyret i Legeforeningen i to år.

Presidentvalget skjer på Legeforeningens landsstyremøte 27.–29. mai i Trondheim. ■

Del gjerne!

Legg inn en kommentar