Lise Askvik viser fram en flyer for Helsepartiet

I forbifarten

– Jeg er jo bare ei megge! Og mest av alt er jeg journalist!

Lise Askvik gikk fra godt betalt journalistjobb i P4 til ubetalt partileder i nystiftede Helsepartiet. I motsetning til andre politikere har hun ikke særlig lyst til å komme på Stortinget, eller «sone i fire år», som hun kaller det.

Les mer

I forbifarten

– Vi jukser og stjeler og holder på så godt vi kan

Norges mest uetiske lege må være Ravn Eikanger som starter en undergrunnsklinikk i samarbeid med en dommedagsprofet. Pasienten som interesserer ham aller mest, er hans egen kone, som er i ferd med å dø. 

Les mer

I forbifarten

– Det går ikke fint uten et kollektivt vern

Kristin Kornelia Utne kommer med raske skritt mot Legenes hus. Hun har vært en av de mest profilerte legene i sykehusstreiken, og det er lett å kjenne henne igjen fra videosnuttene på YouTube hvor hun forklarer bakgrunnen for streiken. Hun hilser hjertelig og insisterer på en kaffe i kantina.  

Les mer

I forbifarten

– Fastlege på sykehus hadde vært en mye bedre ordning!

I dette intervjuet, publisert i nr. 4/2010, snakket Per Fugelli første gang om sine tanker rundt en fastlegeordning på sykehus. Fugelli tok også til orde for en dødspermisjon.

Les mer

I forbifarten

Jeg har vært innmari frustrert og sinna

Snart 10 års kamp for lokalsykehus i Oslo på Aker ser ut til å bli kronet med seier for Groruddals-forkjemper Jan Bøhler (AP).

Les mer

I forbifarten

– Jeg blir framstilt som en inkarnasjon av melankoli

Anders Danielsen Lie ble gjenkjent på gatene i Paris allerede i 2012 som følge av hovedrollen i filmen Oslo 31. august. Siden da har han gjort tre spillefilmer i Frankrike.

Les mer

I forbifarten

«Pasientene er de viktigste endringsagentene våre»

Bent Høie (H) vil høre mer på pasientene og mindre på helselederne. Og han har planer om å sitte som helseminister lenge. Nå skal han lose Nasjonal helse- og sykehusplan gjennom i Stortinget.

Les mer

I forbifarten

«Da kunne vi ha reddet mange liv»

Ebola-epidemien kunne kanskje vært stanset seks måneder tidligere, mener smitte-verndirektør i Folkehelseinstituttet (FHI), John-Arne Røttingen. Norge bidro med 25 millioner kroner i friske penger under den internasjonale dugnaden.

Les mer

I forbifarten

«Det er større fare for å få i seg resistente bakterier ved å reise i Asia»

De siste månedene har vi fått rapporter om høye forekomster av MRSA i svinekjøtt fra Danmark. Antibiotikaresistente bakterier er påvist i halvparten av alt kyllingkjøtt i Norge, og de fleste kyllingprodusenter i Norge bruker fôr som inneholder et parasittmiddel som er klassifisert som antibiotika i andre verdensdeler.

Les mer