Foto: IVICA KLJUCAR
Publisert i %1$s NyheterTema

Kjøper røntgen av privat

Helse Sør-Øst skal bruke 260 millioner kroner neste år på kjøp av digitale radiologiske tjenester fra private tilbydere.

 date_range Publisert 28.9.2015

Tekst: Per Helge Måseide og Trygve Monsen

Det er en økning på 15-20 millioner kroner, får «Journalen» opplyst fra Helse Sør-Øst RHF.

4. september gikk fristen ut for å levere anbud til Helse Sør-Øst ut. Mot slutten av året, blir det klart hvor kontraktene havner. Det eneste sikre ser ut til å være: de private aktørene får mer å gjøre.

– Riktig bruk av radiologiske tjenester kan gi raskere avklaring av medisinske tilstander. Vi ser at etterspørselen etter radiologitjenester, spesielt MR-undersøkelser, de siste årene har økt også i vår region, sier viseadministrerende direktør, Steinar Marthinsen i Helse Sør-Øst RHF, i følge en sak publisert på det regionale helseforetakets nettsider.

Anskaffelsen gjelder blant annet PET-CT og mammografikontroller etter gjennomført primærbehandling.

Nye aktører.

Antallet aktører i dette markedet har økt kraftig de siste 15-20 årene. Ved årtusenskiftet var det et fåtall aktører, nå er det over 20.

En av flaskehalsene i Helse-Norge er antallet radiologer. I dag er det 674 spesialister i radiologi i Norge, og selv om det har vært en jevn økning de siste årene klarer ikke de offentlig ansatte radiologene å møte etterspørselen.

Kunngjøringer og informasjon om anskaffelsene er nå tilgjengeliggjort på www.doffin.no, den nasjonale portalen for offentlige anskaffelser. Helse Sør-Øst RHF skal evaluere tilbudene etter kriteriene kvalitet og pris.

Del gjerne!

Legg inn en kommentar