Publisert i %1$s Uncategorized

Fugelli ble årets Oslo-lege

Professor i samfunnsmedisin og samfunnsdebattant Per Fugelli har fått utmerkelsen ”Årets Oslo-lege”.  ”Oslo legeforening tildeler Årets Oslo-lege til Per Fugelli: - ikke for hans meninger, men for hans meningers mot”, heter det i begrunnelsen.

Skribent person Per Helge Måseide   date_range Publisert 27.8.2014

Fugelli parerte med å utnevne seg selv som ordlegen: – I det gamle Persia var det tre typer leger. Det var skjærelegen – kirurgen, urtelegen, – indremedisineren, og ordlegen. Størst blant dem var ordlegen. Hvis dette var en anerkjennelse til ordlegen blir jeg dobbelt glad, sa Fugelli.

Relativitetsteori
Per Fugelli er også kjent for «den samfunnsmedisinske relativitetsteori»: biologi ganger kultur ganger politikk opphøyd i 2. potens.

– Oslo legeforenings begrunnelse for å gi ham denne utmerkelsen er nettopp hans evne og vilje til å påvirke så vel kulturfaktoren som den politiske faktoren, heter det i begrunnelsen.

Per Fugelli (født 7.desember 1943) har etter endt utdannelse blant annet vært distriktslege på Værøy og Røst og i Porsanger. Han har tidligere vært professor i allmennmedisin ved Universitetet i Bergen og er fra 1992 professor i sosialmedisin ved Universitetet i Oslo.

Fugelli ble tildelt Karl Evangs pris i 2010 og Fritt Ords pris i 2013. Han har utgitt en rekke bøker, blant annet “Døden, skal vi danse, basert på sine egne erfaringer som kreftpasient.

Fugelli fikk prisen på et arrangement i anledning Oslo legeforenings årsmøte der han også foreleste om «helbrederen  gudestoff tillit» – inspirert av opphold i Afrika.

Utmerkelsen Oslo-legen består av et koldnåls-litografi Nina Due og et reisestipend på kr. 10 000. Dette donerte prisvinneren til SOS barnebyer, nærmere bestemt en barneby i Mozambique.

Del gjerne!

Legg inn en kommentar