Finansavisens oppslag om legemiddelreklame
Publisert i %1$s Nyheter

Feil om legemiddel-annonser

Finansavisen skriver i dag at bare Tidsskrift for Den norske legeforening, Dagens Medisin og fagbladet Sykepleien har lov til å annonsere for legemidler. Dette er feil.

 date_range Publisert 2.5.2016


Opplysningene er også brakt videre av fagbladet Journalisten.

Det kvartalsvise fagbladet Journalen, utgitt av Oslo legeforening, har i en årrekke hatt annonser, inklusive legemiddelannonser.

– Vår policy er å ha en mest mulig blandet annonseportefølje. Vi ønsker å framstå som et produkt med en seriøs og tillitvekkende profil, og med et antall annonser som står i forhold til omfanget av det redaksjonelle innholdet, sier redaktør Per Helge Måseide. Han understreker at bladet selvsagt følger Vær varsom-plakatens bestemmelser om annonsering, i tillegg til bestemmelsene om legemiddelreklame.

Det er Statens legemiddelverk som fører tilsyn med innholdet i legemiddelannoser, og regelbrudd publiseres på www.legemiddelverket.no.

Journalen utgis også som en annonsefri pdf, og artiklene publiseres uten reklame på internett og i sosiale medier. Fagbladet har en bannerannonse på nettsiden, noe som er lov i følge regelverket for legemiddelannonser.

Journalen hadde i 2015 et kontrollert opplag på 7016, en økning på 15% fra året før. Det gjør det til et av fagbladene med størst prosentvis vekst i antall abbonenter. Journalen hadde brutto annonseinntekter på om lag 367 000 kroner i 2015.

Journalen vil be Finansavisen og Journalisten korrigere sine oppslag.

Del gjerne!

Legg inn en kommentar