Ambulanse Oslo Foto: Wikiwands
Publisert i %1$s Nyheter

Byggestart for ny legevakt på Ullevål i 2019?

Da Fagforbundet i OUS og Oslo legeforening inviterte Oslo-politikerne til debattmøte om ny legevakt og lokalsykehus for Oslo øst, viste de en enighet om legevakt og lokalsykehus som kan overleve kommunevalget.

 date_range Publisert 10.9.2015

Skrevet av Per Helge Seglsten

– Jeg synes det er en utålmodighet blant Oslo-politikerne som vi ikke har merket tidligere.
Uttalelsen fra en av tilhørerne under gårsdagens debattmøte på Rikshospitalet kom etter at et panel Oslo-politikere langt på vei hadde lovet å sette i gang bygging av ny legevakt på trekanttomta ved Ullevål sykehus i 2019, og få etablert lokalsykehus for Oslo øst i gamle Aker sykehus.

Da hadde først bystyrekandidat Jon Ole Whist fra Oslo Høyre røpet at byrådet vil legge fram sak om bygging av ny legevakt for bystyret i desember i år, mens Venstres bystyrekandidat Erik Borge Skei hadde fulgt opp med å proklamere at han håpet byggingen av legevakten kunne komme i gang i 2019. FrPs Camilla Wilhelmsen og Aps Jan Bøhler snakket på sin side så varmt om at Oslo-politikerne må stå sammen om å skjære igjennom i de store sykehussakene i Oslo, at man slett ikke skulle tro det stod et kommunevalg for døren. Wilhelmsen lovet å fremme forslag om å reåpne Aker sykehus så snart det nye bystyret var på plass.

Venter ikke på Campus Oslo

Oslo bystyre vedtok i 2010 bygging av ny legevakt i tilknytning til Ullevål sykehus, og den skulle tas i bruk i april neste år. Men lanseringen av kjempesykehuset Campus Oslo førte til at byggingen ble lagt på is, og med den stadige utredningen av Campus Oslo-planene har Oslos leger og pasienter måttet belage seg på å leve med den gamle legevakta fra 1959 i overskuelig fremtid.

På møtet i går sa imidlertid flere av politikerne at når bystyret får byggesaken på bordet i desember, så må de kunne ta en avgjørelse om å legge legevakta til trekanttomta selv om Campus Oslo-utredningen ikke er klar.

Møteleder og foretakstillitsvalgt for Overlegeforeningen i OUS, Aasmund Bredeli var fornøyd med det han hørte fra Oslo-politikerne.

– Ja, jeg synes vi fikk konkrete svar. De sier jo langt på vei at det blir bygging av legevakt på trekanttomta fra 2019.

Del gjerne!

Legg inn en kommentar